مجتمع مسکونی (کوچه باغ ری)

در این پروژه با توجه به همسایگی بیش از ۳۵۰ واحد مسکونی در جوار هم، در پی ایجاد ارزشهای والای همسایگی در پرتو حفظ حریمهای زیستی و مالکیتی در کنار ایجادی تعاملی سازنده بودیم

ساختمان از دو بلوک نمایی، منشعب از ۳ بلوک داخلی تشکل شده است، که هر یک ازین بلوکهای مستقل از طریق راهروهایی فضایی در مشاعات ما بین بلوک ها، همانند پل به یکدیگر متصل میگردند

منطق شکل گیری نما و منظر شهری پروژه به عنوان یک ابر بلاک شهری ، یک دو گانه ست، دوگانه ای که در آن وجهی به صورت خانه، با رفتار الگو وار خانه در فرهنگ ایرانی بنا گردیده است.

در ۲/۳ باقی مانده حجم اما رویکردی، مدرن برون گرا و هتلی را پیش گرفتیم تا این پروژه برای هر سلیقهای در بستر یا خارج از آن در خود ظرفیت داشته باشد.

در جهت توسعه زیست کاربران این مجتمع مسکونی با زیربنای 50 هزار متر مربع، به برنامه ایجاد واحد هایی کوچک مقیاس، اما دارای امکانات هتلینگ کامل و مشاعاتی فعال رسیدیم.

با توجه به الگوی ساخت پر تراکم مسکن اجتماعی، موفقیت متعالی پروژه و ایجاد کیفیت فضایی در گرو متفاوت دیدن پر تکرارترین عناصر در این ساختمان بود.

این عناصر به ترتیب عبارتند از:

  • نورگیر ها
  • راهروها و دسترسی ها

بر اساس این دیدگاه، رشد کلان ایده های اولیه پروژه در گرو تعریف متفاوت و توسعه ای هدفمند از این دو عنصر است.

در کوچه باغ های ری، دسترسی به عرصه های خصوصی واحد های مسکونی که ۴۶ واحد مستقل در هر طبقه می باشد، با گذر از راهروهایی که به کوچه هایی نرم با هندسه ای اورگانیک بدل گشته میسر می گردد.

در این پروژه کاربران برای آدرس دهی از واژه کوچه استفاده می کنند و عرصه ها به این نامها شکل گیری شده است.

در واقع این امر تلاشیست در پی ایجاد الگوهای زیست سبک ساز با کارکردی مولوکولی که در سراسر پروژه گسترش می یابد.

برگشت به کوچه باغ های ری